Meditació Zen presencial

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Meditacions en grup, presencials i online

La meditació zen presencial és en tot cas la millor opció, si les circumstàncies personals ens ho permeten. Podem practicar presencialment al centre Zen Kannon de Barcelona, o en algun dels seus grups, que trobareu en aquest web. La meditació presencial permet un contacte directe diari amb els ensenyants, amb el grup, i va acompanyada de molts elements rituals que afavoreixen la manifestació dels condicionaments del nostre ego i que en prenguem consciència.  Especialment per als principiants és molt recomanable passar per un període d’uns quants mesos amb el grup presencial, per aprendre la manera de fer aquesta pràctica. Veure horaris de pràctica de Zen Kannon Barcelona.

Per a més informació, contacteu amb info@zenkannon.org.

Meditació Zen en línia

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Meditacions en grup, presencials i online

La Meditació Zen en línia és una pràctica de meditació que podem fer a casa, connectats en línia amb la meditació en grup que s’està fent a la sala del dojo, de manera que tindrem una sensació de telepresència, com si estiguéssim allí. En la meditació en línia utilitzem Zoom, una aplicació de videoconferència, que ens podem baixar al mòbil o a l’ordinador. Amb aquesta connexió en estar acompanyats dels altres practicants connectats, ens sentim més implicats en la meditació, podem sentir els sons de la sala i les ensenyances, i el mestre pot fer el seguiment de la nostra pràctica.  És ideal per a meditadors que viuen lluny del dojo o que per circumstàncies no poden venir tant com voldrien. Periòdicament podem concertar entrevistes amb el mestre via zoom per anar desenvolupant tots els aspectes de la pràctica del Zen. Instruccions Zoom

Dirigides per un mestre zen

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Meditacions en grup, presencials i online

La meditació zen en grup i dirigida per un mestre zen ens permet aprofundir molt més i superar els obstacles amb què ens trobarem.

La meditació també es pot practicar en solitari, però amb més dificultats, la primera és la motivació: quan practiquem en solitari, al principi ens sembla fàcil, però amb el temps, cada vegada ens costa més trobar el moment per seure a meditar, i un cop ens a**eiem se’ns fa llarg i difícil acabar. En la meditació en grup això no passa. Gràcies a l’empatia, sentim l’energia i la concentració dels altres, la seva presència, i això ens transmet  una motivació que no ve de la nostra voluntat.

Encara més important, és que en la meditació en solitari és fàcil quedar-se estancat en la zona de confort de l’ego: molts condicionaments de l’ego no apareixen, i mai els podrem veure si no sortim d’aquesta zona de confort. En la meditació en grup, dirigida per un mestre, tots els condicionaments del nostre ego aniran sorgint, en podrem prendre consciència, alliberar-nos de la seva influència inconscient, i despertar a la realitat present de la nostra existència. La meditació en grup dirigida per un mestre és recomanable per a tothom, principiants i veterans, però encara més per als principiants. Uns mesos de pràctica en grup és la millor manera d’aprendre la meditació.

Comença a meditar en grup

  El teu nom

  El teu e-mail (obligatori)

  Assumpte: Meditacions presencials i online via zoom

  Selecciona el tipus de meditació

  El teu missatge

  En acceptar aquest formulari dóna el seu consentiment al tractament automatitzat de les seves dades per rebre informació de Zen Kannon.