Meditació Zen presencial

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Meditacions en grup, presencials i online

La meditació zen presencial és, sens dubte, la millor opció, sempre que les circumstàncies personals ens ho permetin, evidentment. Gràcies a la meditació presencial, hi ha un contacte directe diari amb els ensenyants, i amb el grup. I, d’altra banda, hi ha també elements rituals que afavoreixen la manifestació dels condicionaments del nostre ego, i que en prenguem consciència. Especialment per als principiants, és molt recomanable passar per un període d’uns quants mesos amb el grup presencial, per tal d’aprendre bé aquesta pràctica.

On practicar

Podem practicar meditació barcelona presencialment al centre Zen Kannon, o també en algun dels seus grups, que trobareu en aquest web. Per això, vegeu horaris de pràctica de meditació Barcelona. Si voleu més informació, contacteu amb info@zenkannon.org.

Meditació Zen en línia

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Meditacions en grup, presencials i online

La Meditació Zen en línia és una pràctica de meditació que podem fer a casa, connectats en línia amb la meditació barcelona zen que s’està fent a la sala del dojo. De manera que tindrem una sensació de telepresència, com si fóssim allí. En la meditació en línia utilitzem Zoom, una aplicació de videoconferència, que ens podem baixar al mòbil o a l’ordinador.

Ens sentim acompanyats

Amb aquesta connexió, pel fet d’estar acompanyats dels altres practicants connectats, ens sentim, sens dubte, més implicats en la meditació. Com a exemple, podem sentir els sons de la sala i les ensenyances, i el mestre pot fer el seguiment de la nostra pràctica. És, doncs, ideal per a meditadors que viuen lluny del dojo, o que per circumstàncies, no poden venir tant com voldrien. Tan aviat com sorgeixin dubtes, podem concertar una entrevista amb el mestre via zoom, per anar aprofundint en tots els aspectes de la pràctica del Zen. Instruccions Zoom

Dirigides per un mestre zen

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Meditacions en grup, presencials i online

La meditació zen en grup i dirigida per un mestre zen ens permet aprofundir molt, i superar els obstacles amb què ens trobarem. Ens guiarà el mestre zen Lluís Nansen, que ens supervisarà personalment i amb qui podrem parlar sempre que ho necessitem.

Per què meditar en grup

La meditació també es pot practicar en solitari, però amb més dificultats. La primera dificultat és la motivació: quan practiquem en solitari, al principi ens sembla fàcil, però amb el temps, cada vegada ens costa més trobar el moment per seure a meditar, i un cop ens asseiem, se’ns fa llarg i difícil acabar. Evidentment, en la meditació en grup això no passa. Gràcies a l’empatia, sentim l’energia i la concentració dels altres, la seva presència, i això ens transmet  una motivació que no ve de la nostra voluntat.

Alliberar-se de les limitacions de l’ego

Encara més important és que en la meditació en solitari és fàcil quedar-se estancat en la zona de confort de l’ego. En altres paraules, hi ha molts condicionaments de l’ego que no apareixen, i que mai podrem veure, si no sortim d’aquesta zona de confort. A força de fer la meditació en grup, dirigida per un mestre, tots els condicionaments del nostre ego aniran sorgint, en podrem prendre consciència, alliberar-nos de la seva influència inconscient i, al capdavall, despertar a la realitat present de la nostra existència. La meditació en grup dirigida per un mestre és recomanable per a tothom, principiants i veterans, però encara més per als principiants. Uns mesos de pràctica en grup és la millor manera d’aprendre la meditació a Barcelona.

Comença a meditar en grup

  El teu nom

  El teu e-mail (obligatori)

  Assumpte: Meditacions presencials i online via zoom

  Selecciona el tipus de meditació

  El teu missatge

  En acceptar aquest formulari dóna el seu consentiment al tractament automatitzat de les seves dades per rebre informació de Zen Kannon.

  Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Meditacions en grup, presencials i online

  Introduccions gratuïtes

  Introduccions gratuïtes a la meditació zazen.

  Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Meditacions en grup, presencials i online

  Curs Meditació Zen

  Aprèn i perfecciona l’art de la meditació. Per a tots els nivells.

  Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Meditacions en grup, presencials i online

  Curs Mindfulness Zen

  Entrena l’atenció plena a la vida quotidiana