El curs de meditació zen està orientat a persones de tots els nivells d’experiència, tant principiants com veterans. Tothom pot experimentar els beneficis de la meditació. Aquest curs es divideix en quatre tallers sobre els principals aspectes d’aquesta meditació, també coneguda com a zazen.

Rutina de pràctica de meditació zen

En aquest curs, aprenem a fer una rutina de zazen per a la vida diària que s’adapti a nosaltres. Això és molt important per donar-li una continuïtat i convertir-la en un camí d’autoconeixement. Aprenem també a superar obstacles que sorgeixen en aquest camí del zen.

Millorem la postura corporal, molt bona per a la columna vertebral, afinem l’atenció a la respiració, i finalment adoptem una correcta actitud de la ment, el que anomenem una ment zen. Aquests són, en definitiva, els tres pilars bàsics d’un bon zazen.

Claus per meditar millor

Durant els tallers, coneixeràs pràctiques meditatives per poder assolir un estat de calma i pau interior. Aprendràs les claus de la postura de meditació a classe i es practicaran exercicis per millorar la concentració i l’atenció plena. A més, s’oferiran consells pràctics per integrar el zazen a la vida quotidiana i mantenir una pràctica de meditació constant i saludable que redueix l’estrès i l’ansietat.

Practicar la meditació en la vida quotidiana

En resum, aquest curs de meditació zen ens proporciona les eines necessàries per cultivar una pràctica de meditació sòlida i efectiva. A través dels tallers, aprenem els fonaments del zen, millorem la nostra postura, treballem en la nostra respiració i en l’atenció plena. Anima’t a participar i descobreix els beneficis de la meditació!

Programa del curs de meditació zen

INSCRIPCIÓ OBERTA per al curs tardor 2024:

1r Taller: Diumenge 6 d’octubre de 2024
2n Taller: Diumenge 20 d’octubre de 2024
3r Taller: Diumenge 10 de novembre de 2024
4t Taller: Diumenge 24 de novembre de 2024
Horari: Els quatre tallers es realitzen diumenge a la tarda, de 17:00 a 19:00.

Preu curs de zazen: 75 € (socis actius: 25 €).

Professor: Lluís Nansen Salas, mestre zen, autor del llibre Meditació Zen. L’art de simplement ser

Reserva el teu curs de meditació zen.

  El teu nom

  El teu e-mail (obligatori)

  Assumpte: Curs Meditació Zen

  El teu missatge

  En acceptar aquest formulari dóna el seu consentiment al tractament automatitzat de les seves dades per rebre informació de Dojo Zen Barcelona Kannon.

  En cas d'error comproveu que ja heu acceptat el consentiment de les galetes i refresqueu la pàgina. Si continua l'error contacta amb l'administrador a [email protected].

  Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Curs meditació Zen o Zazen

  Els tallers del curs de zazen:

  1er Taller meditació zen

  . Tractem els fonaments de zazen. Com preparar-se una rutina personal per a la vida diària. Per què meditar en grup.

  En aquesta classe parlarem sobre els beneficis de la meditació. També discutirem quant de temps i amb quina freqüència és recomanable practicar-la. Per últim, veurem si és necessari detenir els pensaments o deixar que flueixin.

  Parlarem sobre les qüestions més rellevants i sobre els desafiaments de la meditació, així com els factors que ens ajuden a alliberar la ment.


  2n Taller meditació. La postura corporal

  . De la mateixa manera, en aquest taller del curs de zazen,estudiem i millorem la postura de meditació zen, per descomptat, la més adequada a la nostra condició física. A més, resolem les preguntes que sorgeixin durant el taller.

  Mostrem exercicis per facilitar la postura que és molt bona per a la columna vertebral. Ens esforcem en donar un tracte particular a cada situació personal.

  Així, comprenem la importància de la postura corporal i com mantenir una posició còmoda però alerta durant la pràctica.


  3er Taller meditació. La respiració zen

  En aquesta sessió ens enfoquem en la importància de la respiració durant zazen. La respiració zen és una respiració profunda centrada en el hara, centre energètic del cos.

  Ens enfoquem en la respiració conscient i a utilitzar-la per calmar la ment i el cos. Aprendrem diferents tècniques de respiració que ens ajudaran a entrar en un estat de relaxació profunda.

  Aprenem tècniques d’atenció a la respiració que influeixen en el nostre estat mental. També explorem la connexió entre la respiració profunda i la calma del cos i la ment.

  Fem exercicis guiats per prestar atenció a la respiració i explorem la seva connexió amb sensacions, pensaments i emocions, aplicable també en la vida diària.


  4o Taller meditació. La ment zen

  En aquesta última classe de meditació zen, ens endinsem en els estats de la ment.
  Aprenem a enfocar la nostra ment en un sol punt i a mantenir la concentració al llarg de la sessió. També veurem els beneficis de la concentració en la meditació i com pot ajudar-nos a assolir un estat de calma i claredat mental.

  Estudiem els tres conceptes bàsics per a la pràctica del zazen:

  Mushotoku: Una actitud sense propòsit d’obtenir.
  Hishiryo: La consciència més enllà del pensament i del no pensament.
  Hannya: La saviesa intuïtiva que veu la realitat tal com és.
  A més, en aquesta classe de meditació, revisem els conceptes apresos i veurem com podem seguir cultivant una pràctica de zazen en la nostra vida diària. Donarem consells per superar els problemes comuns que poden sorgir al meditar i t’ajudarem a mantenir una pràctica constant en la teva vida quotidiana.

  El professor del curs de zazen

  El mestre zen Lluís Nansen

  El professor del curs és el mestre Lluís Nansen Salas, amb més de 30 anys de pràctica i més de 15 anys ensenyant. L’ensenyament del mestre està ben estructurat i resoldrà els teus dubtes amb claredat. Durant el curs, el mestre t’acompanyarà i et guiarà en el teu aprenentatge també de manera particular.

  Autor dels llibres:

  Lluís Nansen Salas: Meditació Zen. L’art de simplement ser. Editorial Viena, Barcelona, 2017.

  Lluís Nansen Salas: Mindfulness Zen. La consciència de l’ara, edicions Viena, Barcelona, 2018.

  Lluís Nansen Salas: Dharma Zen. L’ull de la joiosa revelació, Viena Edicions, Barcelona, 2019.

  Lluís Nansen Salas: Zen mediterrani. El despertar universal, Viena edicions, Barcelona, 2022.

  Video curs meditació zen