El curs taller Dharma Zen és una oportunitat per aprendre sobre els textos budistes del Zen Soto i submergir-se en els principis i pràctiques del budisme Zen.

Cada taller és independent dels altres. Això crea una experiència d’aprenentatge que abasta una àmplia gamma de temes essencials per comprendre i realitzar els ensenyaments del Zen.

En combinar estudi teòric i aplicació pràctica, els participants poden ampliar el seu coneixement i connectar més profundament amb l’essència del Zen.

Aquest programa està dissenyat tant per a principiants com per a practicants experimentats que desitgen aprofundir en la seva comprensió del Zen.

Comprendre els ensenyaments del Zen

El budisme Zen posa l’accent en l’experiència directa sobre el coneixement teòric. Els ensenyaments sovint vénen en forma de paràboles, koans i instruccions directes d’un mestre. El Zen Soto posa un fort èmfasi en la meditació asseguda, coneguda com a Zazen.

Calendari del curs Dharma zen

21/07/2024. Preceptes de Bodhisattva
15/09/2024. Sutra del Cor
13/10/2024. Sutra del Lotus
17/11/2024. Via del Bodhisattva
19/01/2025. Bodhicitta. Esperit del despertar
16/02/2025. Deu etapes de la doma del bou
16/03/2025. Vuit despertars dels grans éssers
04/05/2025. Sutra del Diamant
08/06/2025. Deu fonaments del Zen
20/07/2025. Preceptes de Bodhisattva

Curs Dharma sencer o tallers solts

El curs es compon de diferents tallers Dharma, que es realitzen en diumenge a la tarda, de 17:00 a 19:00. Cada taller dura dues hores. Comença amb una meditació, després el mestre zen Lluís Nansen Salas fa una xerrada, i després els participants poden fer preguntes i debatre sobre el tema.

L’itinerari no és seqüencial, i es pot assistir a un taller Dharma o seguir el curs complet. Aquells que realitzin el curs complet poden sol·licitar un diploma del curs Dharma Zen.

Curs sencer: 120 euros (Socis actius 60 euros). Taller solt: 20 euros (Socis actius 10 euros).

Inscriu-te per al proper taller o curs Dharma sencer.

Activeu el JavaScript al navegador per a poder completar el formulari.
Consentiment necessari
Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Curs taller Dharma Zen a Barcelona

L’Essència dels Ensenyaments Budistes

En el cor dels ensenyaments del Zen hi ha el concepte de Dharma, que es refereix a la veritat universal i als ensenyaments del buda Shakyamuni. En estudiar els textos budistes del Zen Soto, els practicants poden obtenir una comprensió més profunda del Dharma i com aplicar-lo en les seves vides diàries. El Curs Dharma Zen té com a objectiu fer que aquests ensenyaments siguin accessibles i pràctics.

Què esperar del curs Dharma

El Curs Dharma Zen està estructurat en nou tallers, cada un dels quals està enfocat en diferents textos del Zen Soto. Des de les Quatre Nobles Veritats del Buda Shakyamuni, fins al Shobogenzo de Dogen. Aquests tallers estan dissenyats per proporcionar una comprensió holística dels ensenyaments del Zen, combinen l’estudi amb la pràctica.

Taller 1: El Sutra del Cor

El Sutra del Cor és un dels textos més importants del budisme Mahayana i és central en els ensenyaments del Zen. Aquest taller del curs Dharma ofereix un estudi detallat del Sutra del Cor, un diàleg entre el Buda Shakyamuni i Sariputra, i n’explora el significat i rellevància.

Taller 2: El Sutra del Lotus

El Sutra del Lotus és una altra de les ensenyances del Buda Shakyamuni, fonamental en el budisme Zen. Aquest sutra, en el qual es parla de la naturalesa de Buda, ha estat estudiat per moltes escoles budistes durant segles. Continua essent una font d’inspiració i guia per a aquells que busquen la veritat última.

Taller 3: El Camí del Bodhisattva

El camí del Bodhisattva és important en el budisme Mahayana, i en destaca la compassió i l’anhel d’assolir el despertar per ajudar tots els éssers. Aquest taller del curs Dharma aprofundeix en els principis i pràctiques budistes del camí del Bodhisattva.

Taller 4: La Bodhicitta. L’Esperit del Despertar

La bodhicitta és una actitud altruista i compassiva que condueix al despertar espiritual, per al benefici de tots els éssers sensibles. En el budisme Mahayana, la motivació més important del monjo budista és treballar per a la felicitat dels altres amb compassió i saviesa.

Taller 5: Les Deu Etapes de la Doma del Bou

Les deu etapes de la doma del bou són imatges i poemes que descriuen la il·luminació en la pràctica del Zen, molt popular entre els budistes xinesos. Aquest taller examina cada etapa, i proporciona orientacions cap al camí cap al despertar.

Taller 6: Els 8 Despertars dels Grans Éssers

Els 8 despertars ens ajuden a alliberar-nos de les il·lusions i els aferraments, que ens mantenen atrapats en el sofriment i la ignorància. Practicant la meditació, la introspecció i la compassió, podem transformar la nostra vida i assolir la il·luminació del budisme Mahayana.

Taller 7: El Sutra del Diamant

El Sutra del Diamant és un text important en la filosofia budista que parla sobre la realitat última i la vacuïtat de tots els fenòmens. En deixar-nos penetrar pel Sutra del Diamant s’arriba a despertar espiritualment i superar la dualitat, segons la tradició budista. Aquest és un text fonamental de les escoles zen japoneses.

Taller 8: Els Deu Punts Essencials del Zen

Segons Dogen, els deu punts essencials són principis que guien la pràctica en els temples zen. Aquests punts inclouen la necessitat de practicar la meditació zazen amb diligència, així com la importància de la compassió i la bondat cap a tots els éssers.

Taller 9: Preceptes del Bodhisattva

En definitiva, els preceptes del bodhisattva ens ensenyen que les nostres accions afecten tots els éssers i el món en general, perquè estem tots connectats. És important seguir aquestes regles per no fer mal als altres i per tenir relacions pacífiques i harmonioses amb ells.

Beneficis d’assistir al curs Dharma

Assistir al Curs Dharma Zen ofereix nombrosos beneficis, tant per a practicants nous, com per als experimentats. Aquí hi ha alguns dels avantatges clau:

Profunditzar en la Comprensió del Zen

Estudiant en profunditat els textos del Zen Soto, els participants obtenen una comprensió més rica i matisada dels ensenyaments del Zen. Aquesta comprensió més profunda pot millorar la seva pràctica de meditació i proporcionar noves percepcions de la naturalesa búdica en el seu viatge espiritual.

Comunitat i Suport

Participar en un curs estructurat ofereix l’oportunitat de connectar amb persones d’inquietuds similars, que comparteixen l’interès per la pràctica del Zen. Aquest sentit de comunitat pot proporcionar un valuós suport i estímul al llarg del camí.

Instrucció Guiada del curs Dharma

Els tallers estan dirigits per un mestre qualificat, que pot proporcionar orientació i suport personalitzats. Això assegura que els participants rebin una instrucció precisa i significativa, que els ajuda a navegar per les dificultats de la pràctica del Zen.

Qui pot assistir al curs Dharma?

El Curs Dharma Zen està obert a qualsevol persona interessada en aprofundir en la seva comprensió del budisme Zen. Aquest curs és adequat tant per a principiants encuriosits pel Zen, com per a practicants experimentats que desitgin millorar la seva pràctica.

Com Inscriure’s

Inscriure’s al Curs Dharma Zen és senzill i directe. Les persones interessades poden veure al començament d’aquesta pàgina el calendari del curs, tarifes i procés d’inscripció.

Conclusió

El Curs Dharma Zen és una oportunitat única per submergir-se en els profunds ensenyaments del Zen Soto. Tant si ets nou en el Zen, com si ets un practicant experimentat, aquest curs és una valuosa guia i una bona orientació per al teu camí espiritual.

En abraçar els ensenyaments del Zen i integrar-los en la teva vida, pots cultivar una major atenció plena, compassió i pau interior. No perdis aquesta oportunitat per aprofundir en la teva pràctica i explorar el ric món dels textos del Zen Soto. Inscriu-te al Curs Dharma Zen avui mateix i fes el primer pas en el teu camí cap al despertar.