Budisme zen – La Via del Zen

El curs de budisme zen neix amb el propòsit de donar una formació estructurada, en què estudiarem la Via del Zen, en definitiva tal i com l’estem practicant avui en la nostra comunitat. La formació ens donarà una base del context històric en què s’ha desenvolupat el budisme zen, que arriba fins avui. Per una altra banda, l’estudi acadèmic dels conceptes de filosofia i psicologia budistes, ens permetrà, sens dubte, connectar amb la nostra experiència de meditació i mindfulness, i ser capaços sobretot de comprendre-la i explicar-la a partir d’aquest llenguatge.

Els paramita

S’estudiaran els Paramita i els Preceptes de Boddhisattva. D’altra banda, es donarà formació especifica sobre què és la Via del bodhisattva zen i la Via del monjo zen.
Tots els que ja heu començat la pràctica de la meditació, potser a vegades se us fa difícil continuar-la, com a conseqüència de la voràgine de la vida quotidiana. A força de meditar, sentim el bé que ens fa, però sovint això no és prou per animar-nos a seguir per aquest meravellós camí d’alliberació. No és res nou, al contrari, des de fa segles, la tradició zen mostra el camí per ajudar-nos a continuar sense perdre’ns. La Via del Zen poc a poc trenca la closca d’ou del nostre petit jo, fins a fer despertar el nostre jo il·limitat.

Les tres vies

La Via del laic és el camí per als que volen practicar la meditació i el mindfulness zen i malgrat tot, no es plantegen en aquest moment iniciar la via espiritual. En aquest sentit, en el si de la comunitat zen cadascú escull lliurement la seva opció. La Via del bodhisattva és el camí per als que volen aprofundir especialment en una pràctica que transcendeix l’ego, a partir de la compassió, la generositat, i de generar la bodhicitta, és a dir, l’aspiració a despertar, acompanyats per un mestre de la transmissió. En darrer terme, per als que volen anar més enllà, la Via del monjo o monja ens convida a renunciar al samsara, i a partir d’aquí transformar les ofuscacions en energia per a la pràctica del Despertar, que compartim amb la nostra dedicació i amb esperit de servei als altres.

Les classes

Les classes de la Via del Zen comencen amb una breu meditació zazen.  Després, el mestre exposa els temes i es poden fer preguntes i aportacions, evidentment des de l’experiència de viure la Via del Zen en el món d’avui.

Curs Budisme Zen - Via Zen

Curs sobre Budisme Zen. Mestre Zen: Lluís Nansen Salas. Presencial: Zen Kannon Barcelona i també Online per mitjà de  zoom.

Inici del curs : a determinar

Horari: Dissabtes de 17:00 fins a les 19:30

 • Història del budisme zen (7,5h).
 • Fonaments del Dharma (7,5h).
 • La Via del Zen (7,5h).

Preu de cada mòdul de 3 classes: 60 euros (Socis actius: 20 euros).

Curs complet de 3 mòduls: 150 euros (Socis actius: 60 euros).

Per a més informació i inscripcions, envieu tot seguit el formulari.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Curs Budisme Zen  Via Zen
Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Curs Budisme Zen  Via Zen

Inscriu-te al curs de Budisme Zen

  El teu nom

  El teu e-mail (obligatori)

  El teu missatge

  En acceptar aquest formulari dóna el seu consentiment al tractament automatitzat de les seves dades per rebre informació de Zen Kannon.