Budisme i societat: Dissabte 17 de desembre de 2016 va tenir lloc la VI Jornada de Budisme a Catalunya. La Coordinadora Catalana d’entitats budistes va organitzar la jornada al Convent de Sant Agustí, de Barcelona. Al llarg de tota la Jornada diferents representants de les tradicions budistes de Catalunya van poder reflexionar sobre el PRESENT I FUTUR DEL BUDISME A OCCIDENT.

El mestre Lluís Nansen Salas va ser convidat en una de les taules rodones, que tenia com a finalitat tractar les APORTACIONS DEL BUDISME EN ELS DIFERENTS ÀMBITS SOCIALS. Durant el seu torn de paraula, el mestre zen Nansen Salas va parlar sobre l’aportació de les pràctiques budistes en diferents àmbits socials. Aquests àmbits van des de la salut, l’ensenyament o l’empresa.

En aquest sentit, s’están expandint mindfulness, la pràctica de l’atenció plena, la pràctica de la meditació i la pràctica de la compassió. Aquesta és l’aportació que avui dia pot fer el budisme en el si de la nostra societat, perquè en transmetre la pràctica, transmetem la ment desperta.

budisme i societat

Budisme i societat

La VI Jornada de Budisme a Catalunya, es va celebrar al Convent de Sant Agustí de Barcelona. Es va organitzar una taula rodona dedicada a les aportacions del budisme a la societat. Lluís Nansen Salas, responsable del Dojo Zen Barcelona Kannon, va parlar sobre el paper que el budisme pot jugar en diferents àmbits socials. Després va destacar com les pràctiques de mindfulness i meditació milloren la salut mental i emocional, a l’educació i fins i tot al món empresarial.

Estem en un moment en què la societat occidental cerca eines per gestionar l’estrès i les tensions quotidianes. El budisme ofereix pràctiques que fomenten la consciència plena i el benestar. En aquest sentit, Nansen va explicar que la transmissió de la “ment desperta” mitjançant la meditació pot ajudar a millorar la qualitat de vida i les relacions humanes, contribuint a una societat més compassiva i conscient.