El curs Budisme Zen neix amb el propòsit de donar una formació estructurada, en què estudiarem la Via del Zen, tal i com l'estem practicant avui en la nostra comunitat. La formació ens donarà una base del context històric en què s'ha desenvolupat el budisme zen, que arriba fins avui. L'estudi acadèmic dels conceptes de filosofia i psicologia budistes, ens permetrà connectar amb la nostra experiència de meditació i mindfulness, i ser capaços de comprendre-la i explicar-la a partir d'aquest llenguatge. S'estudiaran els Paramita i els Preceptes de Boddhisattva. Es dona formació especifica sobre què és la Via del bodhisattva zen i la Via del monjo zen. Tots els que ja heu començat la pràctica de la meditació, potser a vegades se us fa difícil continuar-la, immersos en la voràgine de la vida quotidiana. Quan meditem, sentim el bé que ens fa, però sovint això no és prou per animar-nos a seguir per aquest meravellós camí d’alliberació. No és res nou: des de fa segles, la tradició zen assenyala el camí per ajudar-nos a continuar sense perdre'ns. La Via del Zen poc a poc trenca la closca d'ou del nostre petit jo, i fa que desperti el nostre jo il·limitat. La Via del Laic és el camí per als que volen practicar la meditació i el mindfulness zen i no es plantegen en aquest moment d'iniciar la via espiritual. En el si de la comunitat zen cadascú escull lliurement la seva opció. La Via del Bodhisattva és el camí per als que volen aprofundir en una pràctica que transcendeix l’ego, a partir de la compassió, la generositat, i de generar la bodhicitta, l’aspiració a despertar, acompanyats per un mestre de la transmissió. Per als que volen anar més enllà, la Via del Monjo ens convida a renunciar al samsara, i a transformar les ofuscacions en energia per a la pràctica del despertar, que compartim amb la nostra dedicació i amb esperit de servei als altres. Les classes de la Via del Zen comencen amb una breu meditació asseguda.  El mestre exposa els temes i es poden fer preguntes i aportacions des de l'experiència de viure la Via del Zen en el món d’avui.

Curs Budisme Zen - Via Zen

Curs sobre Budisme Zen. Mestre Zen: Lluís Nansen Salas. Presencial: Zen Kannon Barcelona/Online per zoom. Horari: Dimecres de 18:00 a 19:30

 • Història del budisme zen (7,5h). 5 dimecres consecutius, des del 19 d’octubre al 23 de novembre de 2022.
 • Fonaments del Dharma (7,5h). 5 dimecres consecutius, des del 22 de febrer al 22 de març de 2023
 • Paramites. La Via de Buda (7,5h). 5 dimecres consecutius, des del 17 de maig al 14 de juny de 2023

Cada mòdul de 7,5h es fa en 5 sessions, en dimecres a la tarda consecutius, en el període dels mesos esmentats.

Preu de cada mòdul: 60 euros (Socis actius: 20 euros). Curs complet de 3 mòduls: 150 euros (Socis actius: 60 euros). Per a mes informació i inscripcions, envieu el formulari.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Curs Budisme Zen  Via Zen
Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Curs Budisme Zen  Via Zen

Inscriu-te al curs de Budisme Zen

  El teu nom

  El teu e-mail (obligatori)

  El teu missatge

  En acceptar aquest formulari dóna el seu consentiment al tractament automatitzat de les seves dades per rebre informació de Zen Kannon.

  Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Curs Budisme Zen  Via Zen

  Retirs i Jornades

  Harmonitzar la ment zen amb la vida quotidiana. Pràctiques intensives. Retirs al camp i a la ciutat.

  Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Curs Budisme Zen  Via Zen

  Curs Meditació Zen

  Aprèn i perfecciona l’art de la meditació. Per a tots els nivells.

  Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Curs Budisme Zen  Via Zen

  Mindfulness Zen

  Curs Mindfulness basat en la tradició zen.

  Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Curs Budisme Zen  Via Zen

  Curs Dharma Zen

  Cursos i tallers de formació Zen. Comprendre l’experiència és estimar la pràctica.