El 25 i 26 d’abril de 2015 ens heu tornat a trobar a la Fira per la Terra, al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Des de l’estand situat al Passeig dels Til·lers, els voluntaris de Zen Kannon han fet torns per atendre la multitud de visitants, a fi de donar-los informació sobre les activitats. Simultàniament s’han realitzat sessions de meditació in situ. Dissabte a la tarda, Lluís Nansen ha fet una xerrada sobre el zen, davant d’una cinquantena de persones, a l’IES Verdaguer, amb un torn de preguntes en acabar.
Hem d’agrair la participació activa dels practicants, que han fet possible que el dojo hagi estat present un any més en un esdeveniment tan assenyalat com la Fira, en benefici de la pràctica del zen, i de la seva irradiació des del cor de la ciutat.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Premsa

 

17 de gener de 2015: conferència “Influència de la meditació zen en el cervell. Evidències científiques”

Un cop més, Zen Kannon va obrir les seves portes dissabte 17 de gener a la tarda. La gran afluència de gent a la conferència va ser una prova de l’interès creixent que suscita la meditació zen, com a font alliberadora del sofriment de tots els éssers humans. La conferència, que va anar acompanyada de la projecció de gràfics aclaridors, es va acabar amb un torn de preguntes. A continuació, els assistents que ho van desitjar es van quedar a la iniciació a la pràctica de la meditació zen. L’atmosfera d’harmonia i esperit de col·laboració de la Sangha, en la Jornada de Zazen que va precedir les Portes Obertes, sens dubte va tenir una influència molt positiva en aquest esdeveniment.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Premsa

Del 30 d’octubre al 2 de novembre de 2014: Zen Kannon al Saló del Manga de Barcelona, dins l’espai de l’Esperit del Japó. Durant quatre dies es va proposar la meditació zen a un públic essencialment jove, i es va oferir informació de Zen Kannon i les seves activitats. El dissabte 1 de novembre, Lluís Nansen va donar la conferència “L’origen del zen. Meditar i ser lliure”. La conferència, que va ser presentada pel periodista Vicent Sanchís, va fer un recorregut històric pels principals mestres de la transmissió: Buda Shakyamuni, Bodhidharma i Dogen, representants de cada un dels països on ha arrelat el zen, abans d’arribar a Europa: l’Índia, la Xina i el Japó, i amb les històries sorgides de les vides d’aquests patriarques, com a exemples vivents per a aplicar a la nostra vida actual. L’acte va anar seguit d’una introducció a la pràctica de zazen a la sala de meditació. La realització d’aquest esdeveniment ha permès a Zen Kannon obrir-se a la societat un cop més, i ser allà on van els joves, per tal de donar a conèixer una pràctica mil·lenària, que és una via d’alliberació per a tots els éssers d’avui, i els de demà. Així mateix, la presència del dojo en el Saló ha ajudat a desenvolupar entre els practicants un fort esperit de generositat, així com la pràctica de l’esforç conjunt, que són font de joia, que al seu torn, fa créixer la determinació i alimenta la pràctica.

 

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Premsa

Dissabte 20 de setembre de 2014, Zen Kannon va obrir les seves portes a tothom que s’hi volgués acostar. Després de visitar les noves instal·lacions del centre, la tarda va començar amb la conferència “L’origen del Zen. Meditar i ser lliure”, donada pel monjo Zen, Lluís Nansen. A continuació, es va oferir un te als assistents, i les persones que van voler van participar en una meditació col·lectiva. Agraïm la generositat de tots els que han col·laborat desinteressadament en l’arranjament del dojo aquest estiu, així com en la preparació d’aquesta jornada.

.Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Premsa

Barcelona Espiritual: Aquesta guia, a càrrec de l’escriptor Francesc Miralles, proposa cent punts d’interès per als exploradors espirituals, sense sortir de Barcelona. I com a representant de la tradició del budisme zen, s’ha escollit el Dojo Zen Barcelona Kannon.

Francesc Miralles: Barcelona espiritual, ed. Raima, Barcelona, 2011.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Premsa

 

Psicología práctica
Article publicat a la revista Psicologia Práctica, núm.141, Barcelona, novembre 2010.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Premsa

 

El Correu de l’OAR
Entrevista a Lluís Salas, monjo zen, responsable del Dojo Zen Barcelona Kannon, publicada al número 20 d’El Correu de l’OAR, Oficina d’Afers Religiosos, Barcelona, setembre de 2009.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Premsa