Lluís Nansen Salas

En el mestre zen Lluís Nansen Salas (Barcelona, 1965) es reuneixen dos aspectes que solen considerar-se antagònics: la ciència i l’espiritualitat. Llicenciat en Física Teòrica per la UAB, comença la pràctica del Zen el 1991, i el 1995 és ordenat monjo zen, en la línia del mestre japonès  Taisen Deshimaru i Roland Yuno Rech, de qui rep la Transmissió del Dharma, el shiho, l’any 2016. La seva formació científica, així com la seva confiança en l’experiència de cadascú, li permeten ensenyar el Dharma a partir de l’objectivitat i l’empirisme, de fàcil comprensió per al practicant occidental, en abordar les qüestions espirituals més profundes, sense tabús, ni prejudicis.

Lluís Nansen funda el Temple Zen de la Gran Via, a la ciutat de Barcelona, des d’on fonamenta la seva ensenyança en una pràctica forta de la meditació, zazen, i en la seva harmonització amb la vida quotidiana. Imparteix cursos de meditació, de mindfulness zen, de filosofia budista i dirigeix retirs-sesshin zen.

Vegeu publicacions de Lluís Nansen aquí

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Ensenyants

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Ensenyants

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Ensenyants

Natàlia Keiko Barenys

Natàlia Keiko Barenys (Barcelona, 1966) és mestra zen. Llicenciada en Història de l’Art per la UAB i postgrau en Documentació. El 1993 comença la pràctica del Zen, i el 1997 rep l’ordenació de monja zen. Des de l’inici, ha anat incrementant la pràctica del Zen, fins a la seva fusió completa amb la vida quotidiana, en un gyoji continuat. Al Dojo Zen Barcelona Kannon ensenya el Dharma en la línia de Lluís Nansen Salas, de qui va rebre la transmissió del Dharma l’any 2018.