Dijous 24 d’agost a les 18:00 de la tarda, al Museu Marítim de Barcelona, s’ha fet un acte obert a diverses sensibilitats religioses, laiques i atees, en memòria de les quinze víctimes dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils. L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, s’ha convertit en un espai de record a totes les víctimes, de països, creences i tradicions molt diverses, i ha esdevingut un clam contra la violència i la intolerància. L’acte ha començat amb la interpretació de ‘El cant dels ocells’ a càrrec de l’Orquestra Àrab de Barcelona.
A continuació, l’actriu Carme Sansa, ha llegit els noms de les quinze víctimes mortals i ha dit que la cerimònia era ‘un acte plural, respectuós i inclusiu’, i un ‘mirall de la Barcelona i la Catalunya diversa’. I ha afegit: ‘Volem que el nostre model de convivència sigui la nostra fortalesa.’ Tot seguit ha recordat una de les cites més emblemàtiques de Mahatma Gandhi: ‘No hi ha camí per a la pau, la pau és el camí.’ Sansa ha destacat el valor de la joventut i la diversitat cultural i religiosa de Catalunya com els principals elements per a construir el futur.
La cerimònia ha comptat amb la participació de comunitats cristianes, musulmanes, jueves, hinduistes, taoistes, sikh i Bahài, mormons, i evidentment també la comunitat budista. Cada comunitat ha estat representada per dos joves, d’edats compreses amb les edats que tenien els terroristes, entre 17 i 24 anys, que han fet una lectura de textos i una ofrena floral dipositada al mosaic de Joan Miró a la Rambla. En l’organització de l’acte també hi ha contribuït l’Associació UNESCO per al Diàleg interreligiós i el Grup de Treball Estable de Religions.
A la fotografia, els diferents joves, entre els quals un jove bodhisattva, en representació del Dojo Zen Barcelona Kannon.