Un any més, en aquesta edició de la Nit de les Religions 2024, una cinquantena de centres de culte a Barcelona han obert les portes, amb la finalitat de promoure el diàleg interreligiós i acostar la diversitat cultural i espiritual a la ciutadania, en espais com el centre de meditació Zen Kannon. Aquesta iniciativa, nascuda el 2016, s’ha consolidat com un referent per promoure la pau, el diàleg i el coneixement de les diferents tradicions religioses i espirituals de la ciutat. S’han organitzat meditacions, rutes guiades, tallers, xerrades i concerts.
Aquest nit de les religions 2024, Zen Kannon ha obert el seu espai als ciutadans, que han pogut iniciar-se en l’art de la meditació guiats pel mestre Lluís Nansen. Els visitants també han pogut observar el procés d’elaboració de la guenmai, la sopa d’arròs tradicional dels temples zen. La televisió BTV hi ha anat i n’ha fet aquest reportatge.
Participar en la nit de les religions 2024
El centre de meditació Zen Kannon té com a vocació principal la difusió de la pràctica del zazen, la meditació asseguda pròpia del budisme zen. Aquesta pràctica promou l’atenció plena, la concentració i la introspecció, en buscar l’harmonia interna i una major comprensió de la realitat. A través de sessions de meditació obertes, Zen Kannon posa a disposició dels ciutadans els beneficis d’aquesta pràctica. A més, la formació que es dona al centre fomenta la pau espiritual, accessible per a tothom interessat en aquesta tradició mil·lenària.
Betevé fa un breu reportatge de Zen Kannon
Amb motiu d’aquesta edició de 2024 de la nit de les religions, la televisió betevé ha tingut la gentilesa de fer un reportatge sobre Zen Kannon. És una amable manera de contribuïr a la difusió de la pràctica del zazen i del budisme zen. En definitiva, aquest acte no només destaca la rellevància del budisme zen a Barcelona, sinó que també fomenta el diàleg interreligiós.
La notícia a Betevé
Aquí pots trobar la notícia de la nit de les religions 2024 publicada al web de betevé.