budisme sostenibilitat

Dissabte 1 de juny es va celebrar a Torre Jussana, la XIV Jornada de budisme a Catalunya, sota el títol de “Flor de Prunera. Budisme i sostenibilitat.”


Objectiu de la jornada de budisme i sostenibilitat


L’objectiu de la jornada és que les diferents entitats i persones interessades en el budisme tinguin espais on intercanviar opinions, compartir punts de vista i ampliar la visió i comprensió sobre la urgència de tornar a un model de vida sostenible, respectuosa amb el medi ambient i que, a la vegada, permeti una prosperitat justa per a tota la humanitat.
La Jornada  budisme i sostenibilitat va consistir en diferents ponències dirigides a tots els assistents, amb torn de preguntes obert als participants. Al final de les presentacions, hi va haver un col·loqui en què el públic va fer preguntes i aportacions sobre els temes exposats. Al migdia, es va fer una pausa per a dinar, amb un servei de menú vegetarià. Després, hi va haver una cerimònia de celebració del Vesak, amb la participació de tothom.


Ponència de Lluís Nansen Salas


Una de les 8 ponències presentades sobre budisme i sostenibilitat per les diferents entitats membres de la Coordinadora, va ser la de Lluís Nansen. Sota el títol de “Mitja galleda d’aigua”, va exposar que les ensenyances del gran mestre Sakyamuni i del mestre zen Dogen ens inspiren per trobar una manera de viure respectuosa amb el medi ambient i amb un creixement just per a tota la humanitat.


Lluis Nansen budismeValoracions de la XIV jornada de budisme i sostenibilitat


Organitzada per la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes, tant la coordinació i l’organització, com la promoció i publicitat, van anar a càrrec de Lluís Nansen de Zen Kannon, que va estar en tot moment acompanyat de voluntaris de Zen Kannon, i d’altres entitats. La participació de les entitats va ser nombrosa i satisfactòria, tal com evidencien els testimonis d’alguns dels participants de les diferents entitats budistes assistents a la jornada de budisme i sostenibilitat:
“Ahir, un encontre preciós a Torre Jussana. Gràcies a totes les persones que ho van fer possible”.
“Si us plau, transmeteu l’agraïment a tots els voluntaris. Van fer una feina magnífica. Gràcies a la seva dedicació tot va sortir molt bé”.
“Magnífica i inspiradora Jornada! El nostre reconeixement i agraïment per l’equip organitzador, per l’equip de voluntaris i pels ponents!”
“Moltes gràcies a tos els organitzadors ponents i voluntaris! Va ser una Jornada molt enriquidora i harmoniosa”
“Bon dia, crec que la Jornada va complir el seu objectiu de crear un espai d’intercanvi i apropament de la família budista de Catalunya. També ens va aportar molt bones reflexions per abordar el tema de la sostenibilitat des de l’individu cap ala societat, partint dels ensenyaments de Buda. Mil gràcies als organitzadors, voluntaris i ponents. Dona feina, però val la pena. Fins la propera!”


Cartell de la jornada budisme i sostenibilitat

Cartell de la jornada budisme i sostenibilitat