retir meditació retiro meditación meditation retreat

El retir de Setmana Santa és una estada de pràctica zen. Això vol dir que en una casa de camp enmig de la natura ens dedicarem a practicar intensivament la meditació zen, mentre que la resta d’activitats es realitzen en silenci i amb atenció plena. Així harmonitzem la ment zen, serena i concentrada, amb tots els moments de la nostra vida. Especialment, en el retir de Setmana Santa ho aprenem a fer de manera directa i intuïtiva, simplement seguint la pràctica a cada moment.

Per què fer un retir de meditació zen?

En primer lloc, fer un retir de meditació pot ser una experiència enriquidora i transformadora per a tothom. A més, un retir de meditació zen ofereix un entorn tranquil i silenciós, que pot ajudar les persones a aprofundir en la seva pràctica de meditació. Sens dubte, és una oportunitat per passar més temps dedicat a la meditació, sense les distraccions de la vida diària.

Connectar amb la nostra naturalesa

En un retir de meditació zen, ens allunyem de les distraccions externes i els compromisos quotidians. Això permet connectar amb la vertadera naturalesa d’un mateix.

Explorar la pròpia ment

El retir de meditació ofereix l’oportunitat d’explorar més profundament la pròpia ment, observar patrons de pensament i emocions, i prendre consciència del moment present. Aquesta introspecció pot conduir a un major autoconeixement.

Pau interior al retir Setmana Santa

Altrament, la pràctica continuada de la meditació pot ajudar a desenvolupar qualitats com la pau interior, la claredat mental i la comprensió profunda.

Conviure amb la sangha

A banda d’això, el retir de Setmana Santa ens ofereix l’oportunitat de connectar amb altres persones que comparteixen interessos similars i estan en el mateix camí. La sangha, com anomenem aquesta comunitat, ens proporciona suport i inspiració.

Reducció de l’estrès, l’ansietat i sentiments depressius

La pràctica intensiva de la meditació durant el retir, potencia els beneficis de la meditació, com la reducció de l’ansietat, l’estrès, sentiments depressius i la millora de la concentració. Tots els participants en poden notar els seus efectes.

Ment de principiant

Cada persona pot tenir raons diferents per fer el retir zen, i les experiències poden ser úniques per a cada persona. És important venir amb una ment oberta, sense expectatives, i estar preparat per a les oportunitats i reptes que poden sorgir durant el procés.

Retir Setmana Santa a Lluçà

De divendres 29 de març fins a dilluns 1 d’abril de 2024.

Dirigeix: mestre zen Lluís Nansen Salas

Preus: 130 € (socis Kannon) – 160 € (no socis)

El retir es realitza a Mas Curtius (Lluçà). Cal portar: zafu, zabutó; roba folgada i fosca per a la meditació, bol, cullera, 2 tovallons grans i un de blanc petit; llençol de sota, de sobre i coixinera, o sac de dormir.

Per a inscripcions o més informació, omplir el formulari

Reserva plaça al retir de setmana santa

    El teu nom

    El teu e-mail (obligatori)

    El teu missatge

    En acceptar aquest formulari dóna el seu consentiment al tractament automatitzat de les seves dades per rebre informació de Zen Kannon.