PRÀCTIQUES Mindfulness Zen
El mòdul de pràctiques de mindfulness zen pretén facilitar l’aplicació de mindfulness en les activitats quotidianes. Els exercicis de mindfulness son senzills, tothom els pot realitzar sense ser un expert. Aquesta simplicitat, però, fa que sovint sigui dificil de sostenir la pràctica en soltari. Apareixen molts pensaments, rebem molts estimuls de l’entorn, i mantenir-se en la pràctica no és fàcil, tal com manifesten alguns estudiants. En canvi, la pràctica en grup, guiada per un mestre zen, proporciona l’acompanyament necessari per convertir aquestes pràctiques de mindfulness en una activitat natural i joiosa, fàcil d’integrar en les nostres vides, i adquirir i reforçar els bons hàbits.

Escàner corporal

La pràctica de mindfulness d’escàner corporal és una de les meditacions més bàsiques i gratificants. A partir d’una atenció en la respiració i les sensacions del cos, podem començar a experimentar el goig de la meditació. És una pràctica que ens pot ajudar a relaxar-nos abans d’anar a dormir, i en la qual podem guiar molt fàcilment altres persones. Encara que estiguin malaltes i estirades en un llit, els podem guiar amb aquest exercici a cau d’orella. Ens ho agrairan.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Pràctiques Mindfulness Zen

Meditació caminant

La meditació caminant acompassa les passes amb la respiració. Augmenta ràpidament la presència i ens permet gaudir molt més de la passejada. És ideal en el dia a dia, per recuperar la serenitat, quan les emocions intenses o l’estrès ens desborden. Es pot incorporar en els desplaçaments diaris. Ben aviat en notem els efectes.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Pràctiques Mindfulness Zen

Cuina Zen

En aquesta pràctica aprendrem a fer la recepta de la sopa d’arròs de la tradició zen, la GUENMAI. L’atenció plena en cada gest, el respecte cap a cada un dels ingredients, l’harmonització amb els altres, en silenci. L’esperit del TENZO, el cuiner, ens revelarà una manera de viure la cuina amb plenitud.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Pràctiques Mindfulness Zen

Costura Zen

En aquesta pràctica aprendrem a fer la costura zen. Una forma de meditació en l’acció que ens sorprendrà per la seva capacitat de centrar-nos i a**erenar-nos. En cosir projectem els condicionament del nostre ego, que se’ns revelen amb claredat. El tros de roba que estem cosint es converteix, així, en un mirall del nostre ego.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Pràctiques Mindfulness Zen

Calendari:

15 gener de 2022: Escàner corporal.
5 de febrer de 2022: Meditació caminant
26 de febrer de 2022: Costura Zen.
19 de març de 2022: Cuina zen

Horari de les pràctiques: dissabtes de 17:00 a 19:15
Presencial a Barcelona/Online per zoom
Preu curs 4 tallers: 70 € (socis actius: 25 €). Tallers solts 20 € (socis actius 10 €)

Inscripcions abans del 30 de novembre: Preu curs 4 tallers: 60 € (socis actius: 20 €)

Reserva el teu curs o taller

    El teu nom

    El teu e-mail (obligatori)

    Selecciona el curs al qual et vols inscriure

    El teu missatge

    En acceptar aquest formulari dóna el seu consentiment al tractament automatitzat de les seves dades per rebre informació de Dojo Zen Barcelona Kannon.