Pràctiques Zen. Atenció plena
El mòdul de pràctiques zen i mindfulness pretén facilitar l’aplicació de mindfulness en les activitats quotidianes. Els exercicis de mindfulness son senzills, tothom els pot realitzar sense ser un expert. Aquesta simplicitat, però, fa que sovint sigui dificil de sostenir la pràctica en soltari. Apareixen molts pensaments, rebem molts estimuls de l’entorn, i mantenir-se en la pràctica no és fàcil, tal com manifesten alguns estudiants. En canvi, la pràctica en grup, guiada per un mestre zen, proporciona l’acompanyament necessari per convertir aquestes pràctiques de mindfulness en una activitat natural i joiosa, fàcil d’integrar en les nostres vides, i adquirir i reforçar els bons hàbits.

Escàner corporal

La pràctica de mindfulness d’escàner corporal és una de les meditacions més bàsiques i gratificants. A partir d’una atenció en la respiració i les sensacions del cos, podem començar a experimentar el goig de la meditació. És una pràctica que ens pot ajudar a relaxar-nos abans d’anar a dormir, i en la qual podem guiar molt fàcilment altres persones. Encara que estiguin malaltes i estirades en un llit, els podem guiar amb aquest exercici a cau d’orella. Ens ho agrairan.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Pràctiques Zen. Atenció plena

Meditació caminant

La meditació caminant acompassa les passes amb la respiració. Augmenta ràpidament la presència i ens permet gaudir molt més de la passejada. És ideal en el dia a dia, per recuperar la serenitat, quan les emocions intenses o l’estrès ens desborden. Es pot incorporar en els desplaçaments diaris. Ben aviat en notem els efectes.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Pràctiques Zen. Atenció plena

Cuina Zen

En aquesta pràctica aprendrem a fer la recepta de la sopa d’arròs de la tradició zen, la GUENMAI. L’atenció plena en cada gest, el respecte cap a cada un dels ingredients, l’harmonització amb els altres, en silenci. L’esperit del TENZO, el cuiner, ens revelarà una manera de viure la cuina amb plenitud.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Pràctiques Zen. Atenció plena

Costura Zen

En aquesta pràctica aprendrem a fer la costura zen. Una forma de meditació en l’acció que ens sorprendrà per la seva capacitat de centrar-nos i a**erenar-nos. En cosir projectem els condicionament del nostre ego, que se’ns revelen amb claredat. El tros de roba que estem cosint es converteix, així, en un mirall del nostre ego.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Pràctiques Zen. Atenció plena

Ritual Zen

En aquesta pràctica aprendrem a fer el ritual zen. Una forma de meditació en el cant que ens harmonitza amb els altres automàticament i natural. En tocar els instruments (campana, campaneta, mokugyo, tambor) i cantar junts projectem els condicionament del nostre ego, que es dissolen a mesura que el ritual avança i ens arrossega cap a la unitat amb els companys i amb l’Univers sencer.

Dojo Zen | Budismo Zen en Barcelona | Pràctiques Zen. Atenció plena

KYOSAKU

En aquesta pràctica aprendrem a fer el ritual zen del kyosaku, el bastó del despertar. La figura del kyosaku en les meditacions es una encarnació de Manjusri el bodhisattva de la saviesa que talla les il·lusions.

Horari de les pràctiques: Veure cada taller
Presencial a Barcelona/Online per zoom
Preu curs 3 tallers: 60 € . Tallers solts 20 € . Els tallers son gratuïts per als socis Kannon

Reserva el teu curs o taller

    El teu nom

    El teu e-mail (obligatori)

    Selecciona el curs al qual et vols inscriure

    El teu missatge

    En acceptar aquest formulari dóna el seu consentiment al tractament automatitzat de les seves dades per rebre informació de Dojo Zen Barcelona Kannon.